Unde a dispărut timpul?

Aveam 15 ani când mi-am cumpărat primul ceas. Asta a fost acum mulți-mulți ani în urmă. Mi-am imaginat că uitându-mă la ceas, o să controlez mai ușor timpul. Nu a fost așa.

M-am uitat tot timpul la ceas, am văzut cum zboară minutele, cum zboară orele (am avut şi experienţa situaţiilor în care unele minute treceau ca o oră sau unele ore ca un minut) dar când am ajuns adult nu mi-am dat seama cum au zburat anii. Unde s-au dus, că doar aveam ceas care măsura timpul?

Eu ce am făcut în timpul asta? Îmi aduc aminte perfect de anumite momente din viață dar nu îmi aduc aminte cum a trecut fiecare an.

Avem senzația că putem organiza timpul așa cum vrem noi. Nu este așa. Timpul trece oricum şi toată lumea se plânge de lipsa timpului. Tot ce putem face este să ne organizăm activitățile în așa fel încât să avem cât mai puțin timp pierdut.

Mai puțin timp pierdut înseamnă mai mult timp liber petrecut cu familia sau cu prietenii. Acesta este timpul cu adevărat valoros.

Cum lucreaza politia pentru mine.

Mda, lucreaza cam prost. De fapt foarte prost. Tineti minte cazul cu Siea ? Ei bine despre asta e vorba si mi-a facut ziua de rahat. Ce s-a intamplat?

Alaltaieri m-a sunat politistul care se ocupa de caz sa ma intrebe daca stiu unde s-a mutat Siea ca nu mai sta la adresa. De unde naiba sa stiu? Ca, vezi Doamne, nu-l poate chema la sectie pentru ca nu-l gaseste. Ok si ce ar trebui sa fac eu? Du-te si cerceteaza ca d-aia te-ai facut politist. Ca, “Certificatul medico legal l-ati adus?” zic Da! “Ca nu-l gasesc, nu e la dosar”.

Azi, plina de spume, ma duc la sectie. Formez interiorul si imi raspunde nea plind de sictir. Ca ii trebuie martori. Pai, zic, nu v-am dat deja unul? Daca nu aveam martori, ce faceati? Inchideati dosarul? Aaaaa, nuuu , dar ne trebuie cineva care sa fi vazut cand l-a lovit. Zic, bine, uite, la noi in bloc sta unul dintre baietii care erau atunci pe insula si care se pare ca stie unde sta Siea, acum dupa ce s-a mutat. ” Pai spuneti-i sa vina la sectie” Ce ma? Adica sa va chem eu martorul la sectie?

I-am zis ca o sa-l sune avocata mea maine. A inceput cu altele: ca de ce sa-l sune, ca si asa nu are ce sa-i faca, are doar 16 ani. Pentru informarea tuturor, intre 14 si 16 ani raspunzi penal doar in cazul infractiunilor grave, comise cu violenta , Iar de la 16 la 18 ani raspunzi daca se dovedeste ca ai avut discernamant cand s-a savarsit fapta. Si eu cred ca el avea discernamant.

Lucrurile nu vor ramane asa. Pentru ca nu vreau.Si pentru ca e vorba de copilul meu. Simplu.

Lasă un răspuns