Idee de vacanță: Băile Tuşnad

Băile-Tuşnad

Cum vă ziceam într-o postare recentă, pe mine gândul la următoarea vacanță mă ajută să fiu mai motivată, concentrată şi să accept mai uşor ce am de făcut în mod obişnuit.

Partea bună e că ştiu că nu sunt singura care gândeşte şi simte aşa. Partea mai puțin bună e că uneori poate fi stresant să cauți locul, cazarea care să întrunească toate condițiile.

Şi dacă tot am nimerit-o bine, azi vreau să vă vorbesc despre locul în care ne-am petrecut vacanța de 1 Mai împreună cu copiii. Am găsit întâmplător o vilă frumoasă în Băile Tuşnad.

Vila Aronson este amenajată şi administrată de către o familie venită din Bucureşti pentru a trăi mai liniştit, sănătos şi frumos la munte. Bucureşteni or fi denumiți de localnicii din Tuşnad, dar cine stă de vorbă cu ei află că de fapt e vorba de o moldoveancă şi un ardelean ce au planuri mari şi cărora acestea le şi ies.

Gazdele noastre (care pot deveni ale voastre) sunt nişte oameni foarte primitori, dornici să facă pe oricine să se simtă ca acasă sau poate nu chiar ca acasă, ci puțin mai bine.

Detalii despre camere şi prețuri nu vă dau, astea se găsesc la un click sau telefon distanță. Vă pot însă spune despre micul dejun care intră în prețul camerei şi care este delicios, bogat şi variat. Rețeta de pesto cu leurdă încă îmi lasă gura apă.

Vă pot spune şi despre discuțiile relaxante cu gazda, despre mansarda spațioasă ce ține loc de living, loc de joacã pentru cei mici, sală de cinema cu video proiector şi spațiu unde poți juca un tenis de masă sau … fix ce am făcut şi noi, stat de vorbă după ce culci copiii.

Curtea este amenajată drăguț cu loc de joacă pentru copii, dar şi şezlong, hamac, leagăne sau măsuțe. Zona de grătar nu lipseşte nici ea.

În Tuşnad nu te plictiseşti repede. Există un centru Wellness unde poți sta la piscină la prețuri decente şi condiții bune, un parc aventura unde puteți face trasee la înălțime sau doar să încercați tiroliana peste un lac (a fost minunată experiența pentru mine!), să vă plimbați la pas sau, la doar 25 de km, puteți ajunge la Lacul Sf Ana.

Ursul vizitează des zona aceasta. Aşa că fiți cu băgare de seamă pe unde vă prinde noaptea. Chiar şi în curte puteți avea parte de surprize.

Ne-am propus să vizităm gazdele noastre de la Vila Aronson inclusiv iarna pentru că în curte e un loc bun de pârtie. Ni s-a promis ceai cald la discreție şi căldură în casă.

Vă las câteva poze făcute de mine (nici la amatori nu mă încadrez în ce priveşte fotografia aşa că fiți blânzi) pentru a vă convinge că merită să luați în calcul zona şi vila pentru o escapadă. Cred că următorul weekend prelungit e în iunie.

Dacă aveți şi voi recomandări pentru mine, le primesc cu drag!! Un somn bun în hamac chiar aş vrea!

Lasă un răspuns