Generalitati despre bormasinile cu acumulator

In momentul in care nevoia va indeamna sa achizitionati o bormasina cu acumulator, dificultatea alegerii unui model anume nu este data doar de firma producatoare, ci si de faptul ca durata unui ciclu de incarcare a acumulatorului sa corespunda nevoilor si cerintelor dumnevoastra.

De asemenea, si alegerea tipului de bormasina (in functie de modul de alimentare) este determinata tot de modul in care va fi folosita, variantele cu acumulator avand avantajul ca nu au firul de alimentare care sa va incomodeze in momentul in care o folositi. Un alt avantaj al bormasinilor cu acumulator il constituie faptul ca ele pot fi utilizate fara nicio problema  in locuri care nu sunt dotate cu retea de alimentare cu energie electrica, dar in aceste cazuri este necesar sa aveti pregatit un al doilea acumulator incarcat, pentru a nu va afla in imposibilitatea executarii lucrarilor prevazute (evaluati corect volumul de munca pentru care veti solicita bormasina si, implicit, acumulatorul).

In momentul in care va hotarati sa achizitionati o bormasina cu acumulator, si daca ati ales un acumulator care sa indeplineasca nevoile dumneavoastra, mai tineti cont de un mic aspect: greutatea bormasinii respective. Daca este prea grea, va fi mai dificil de manuit si va va obosi mana, iar daca este prea usoara nu veti avea precizie in momentul in care veti da o gaura.

Bormasinile cu acumulatori sunt utilizate pentru insurubare/desurubare si gaurirea materialelor metalice sau din lemn. In momentul in care nu folositi bormasina de gaurit o perioada mai lunga de timp, este indicat sa nu lasati acumulatorul cuplat la aceasta.

In general, partile componente ale unei bormasini de gaurit sunt: carcasa bormasinii, mandrina, talpa suport, motorul si reductorul, comutatorul sau parghia pentru schimbarea sensului de rotatie, tragaciul, acumulatorul, circuitele electronice si priza pentru acumulator.

Pentru un randament bun, dat de bormasina dumneavoastra, este foarte important sa folositi numai burghie de calitate si foarte bine ascutite, si sa acordati atentia cuvenita intretinerii bormasinei dupa fiecare utilizare. Nu folositi solventi pentru curatirea acesteia, nu incercati sa o reparati singur in cazul aparitiei unor mici defectiuni, iar daca observati ca exista scurgeri din acumulator, evitati contactul cu lichidul respectiv pentru ca este iritant.

Lasă un răspuns