Raed Arafat gireaza sirul incompetentelor unui Guvern sclerozat

De ziua sanatatii, Cseke Atilla baga romanii in mormant.
Pacaleala lui de reforma este in realitate impotenta unui sistem politic mafiot. Daca restructurarea spitalelor se facea la timp, era eficienta. Acum este prea tarziu.

Promovarile pe criterii politice, de la nivelul clinicilor si spitalelor pana la cele mai ascunse birouri din minister si case de sanatate, au facut din poporul nostru o adunatura de pacienti. Suntem bolnavi de orice, ne tratam aiurea, consumam medicamente in exces, mergem la spitale cu sacosa sau portofelul pline, dar nu investim nimic in preventie. Nici noi, desi am fi direct interesati, nici ei, ca ar castiga prea putin. Nu prea ar avea la ce sa aplice comision.

Este adevarat ca pentru a inlatura cangrena trebuie s-o scoti, s-o elimini pana la ultima celula. Dar zona afectata nu este poporul roman, ci alesii poporului care si-au varat mana in bugetul sanatatii pana l-au secat. Ca au acoperit datorii ale unor companii nationale falimentare, ca au cumparat aparatura extrem de scumpa care a expirat prin subsoluri de spitale din cauza ca n-au fost in stare sa le amenajeze s-o foloseasca, ca au contractat credite pentru aceste achizitii pe care le platim toti azi si nu oricum, ci cu pretul sanatatii, ca aducem in Romania cele mai scumpe medicamente de pe piata europeana sunt teme supuse demult dezbaterii si aruncate in cosurile de gunoi ale redactiilor de stiri.

Sanatatea nu face rating. Numai moartea vinde.

Azi regret ca n-am tipat destul, ca nu am stiut sa fac mai mult sa mobilizez opinia publica. Sunt eu insami pacient sau sustinator al unor bolnavi. Stiu ca nu pot deschide nicio usa cu incredere fara un telefon inainte. Traiesc la nivel personal consecintele unui sistem sanitar esuat.

Peste toate ma mai doare ca oameni pe care i-am respectat se complac in dezastru. N-am sa-i enumar, sunt nume importante ale medicinei romanesti. Imi pare rau ca mi-am pierdut increderea in profesionalismul lor. Si ca nu mai am speranta ca macar peste ani, in timp, se va schimba ceva.

Azi am pierdut un om in care credeam, dr. Raed Arafat. Pionierul SMURD-ului e depasit de propriul proiect. Crede ca reforma inseamna sa arunci cate doua ambulante in fiecare localitate care inainte avea un spital. Ce s-a intamplat azi e terifiant, d-le Arafat. Si e numai inceputul.

Girezi sirul incompetentelor unui Guvern sclerozat.

Lasă un răspuns