Un miracol pentru frumusete, uleiul de argan

argan

In acest articol vom aborda subiectul uleiului de argan, si mai precis a multiplelor beneficii si utilizari in cosmetica moderna. Daca la descoperirea acestui ulei localnicii din regiunea de sud-vest a Marocului extrageau fructele de argan direct din excrementele crapelor, in prezent nu trebuia sa va ingrijorati cu privire la acest lucru, intrucat extractia uleiului se realizeaza cu ajutorul unor aparaturi speciale, in conditii sanitare si de igiena ireprosabile. Totusi este bine de stiut faptul ca in prezent traditia extragerii fructelor de argan din excrementele caprelor inca mai este tinuta de catre localnicii din Maroc.

Importanta cosmetica deosebita

arganUna dintre principalele motive pentru care uleiul de argan este atat de important in cosmetica, este datorita efectelor sale de hidratare a parului. Acesta are rolul de a indeparta efectul varfurilor firelor de par de tip frizzy, ofera o stralucire aparte parului si hraneste parul uscat, ceea ce il face un produs ideal pentru a fi folosit in perioada iernii cand atat parul cat si pielea de pe scalp are de suferit din cauza actiunii nocive ale gerului si vantului.

Pentru a beneficia la maxim de actiunea acestui ulei, se recomanda sa il aplicati pe toata suprafata parului, chiar cat timp este umed, ori se poate aplica doar pe varfurile uscate sau deteriorare, bineinteles doar daca parul este uscat in intregime, altfel nu se pot observa beneficiile.

Acesta poate fi folosit cu succes nu doar pe perioada iernii, cand parul este expus conditilor gerului si a vantului, cat si in perioada verii, cand razele soarelui devin nocive.

Beneficii multiple

Alta intrebuintare a uleiului de argan este eliminarea mancarimilor de pe scalp si a senzatiei de scalp uscat. Persoanele care au folosit diverse produse pentru a scapa de aceste probleme pot incerca cu succes si acest tratament.

Pentru obtinerea unui efect garantat se recomanda aplicarea unei cantitati mici de ulei pe o discheta demachianat, si tamponarea scalpului cu ajutorul acesteia. Acest lucru trebuie realizat ideal inainte de culcare, pentru a lasa timp uleiului sa actioneze asupra pielii, iar atunci cand te trezesti dimineata tot ce trebuie sa faci este sa te speli pe cap din abundenta cu apa.

Alt loc unde uleiul de argan este ideal pentru a fi folosit este asupra tenului, chiar daca poate parea contra-intuitiv sa te dai cu ulei in cazul persoanelor cu un ten gras. Indiferent de tipul tenului, pielea noastra are nevoie de nutrientii oferiti de acest ulei, si dupa aplicare vei putea observa un ten mult mai radiant, luminos si neted. Tot in categoria tenului intra si ridurile, iar uleiul de argan ne ajuta inca o data sa scapam de acest semn al trecerii timpului, datorita continutului in tocoferol, antoxidanti puternic care diminueaza semnificativ ridurile, si ajuta la prevenirea acestora.

Lasă un răspuns