Imprumuturile nebancare

Acest tip de imprumuturi  este oferit de Institutiile Financiare Nebancare si se adreseaza persoanelor care au nevoie de o suma mai mica de bani (maxim 5000 RON), cat mai repede si fara prea multe documente. Totusi, cu toata disperarea, trebuie sa analizati foarte bine aceste oferte, mai exact conditiile in care va este acordat imprumul, deoarece dobanzile cresc foarte mult in cazul nerespectarii acestora. Costurile unui astfel de imprumut se situeza pe undeva intre 50 si 80 la suta.

Cu toate acestea, daca va veti dovedi un client fidel, un astfel de credit acordat de o IFN, are ca avantaje, acordarea rapida (maxim 24 de ore), nu necesita adeverinta de salariu (aveti nevoie doar de buletin) si puteti primi banii la domiciliu de la reprezentantul firmei respective. Contractarea unui imprumut nebancar se realizeaza destul de usor, printr-un simplu apel telefonic, urmat de vizita unui reprezentant al firmei, sau printr-o cerere de creditare urgenta. Majoritatea institutiilor de finantare nebancare ofera creditele in lei, si nu solicita niciun girant sau nicio ipoteca. Perioada maxima de creditare a acestor firme este de maxim 15 luni, dar si dobanda este foarte mare.

O alta varianta de imprumut nebancar rapid, cu toate ca este acordat de catre banci este reprezentat de tipul de credit online. Institutia care vi-l ofera va pune la dispozitie un formular tip, in care va exprimati optiunea referitoare la suma pe care doriti sa o imprumutati, perioada de rambursare, nivelul veniturilor dumneavoastra si daca mai aveti sau nu alte rate.

Un alt avantaj reprezentat de contractarea unui imprumut de la o institutie nebancara il constituie faptul ca nu sunteti verificat la Biroul de Credite.

Dezavantajele majore ale unui credit nebancar sunt reprezentate de  nivelul DAE foarte ridicat  si de faptul ca trebuie sa achtati rata saptamanal (nu lunar ca la banci) .

Creditele  contractate cu ajutorul institutiilor financiare nebancare, pot sa aiba si o parte  mai putin cunoscuta de dumneavoastra, reprezentata de comisioanele enorme percepute in cazul nerespectarii termenelor scadente. De obicei orice tip de imprumut reprezinta o adevarata povara  pentru cel care il contracteaza si de aceea este indicat sa cunoasteti foarte bine toate aspectele de care va puteti lovi ulterior.

Lasă un răspuns