Modele de usi din PVC cu geam termopan

Tamplaria din PVC este ideala in orice colt din casa. Din acest material se pot fabrica usi de interior, usi de balcon, ferestre , usi glisante, osciloculisante.

Plecand de la tipul feroneriei putem realiza o clasificare a usilor realizate din acest tip de material. Prima categorie ar fi usile care au feronerie specifica pentru ferestre. Acesta este cazul usilor la care nu este nevoie sa se monteze broasca, ci se foloseste doar un maner sau eventual un cremon pentru deschidere. A doua categorie a acestei clasificari o reprezinta usile cu broasca. Acestea poti fi atat de interior cat si de exterior.

Din punct de vedere al canaturilor avem si aici tot doua categorii si anume: usi din pvc cu un canat si usi din pvc cu doua canaturi. Usile din aceasta ultima categorie mai sunt denumite si usi duble si se monteaza in mod obligatoriu atunci cand deschiderea unde vreti sa puneti usa este mai mare de 95 pe 100 cm, deoarece feroneria care se monteaza la o usa cu un canat este proiectata sa functioneze la usi de dimensiuni mai mici decat deschiderea mentionata.

Pentru usa de la balcon puteti alege, daca doriti, sa ii montati si feronerie oscilobatanta, pentru situatiile in care vreti sa stea in permanenta putin deschisa, fara sa isi modifice pozitia in functie de curentul de aer care se formeaza prin casa. Acest model de feronerie este recomandata atunci cand vreti sa aerisiti in casa, dar vreti sa fiti sigur ca nu vi se va tranti usa. De precizat este faptul ca la usile cu broasca si cu balamale mari nu poate fi montat un astfel de sistem oscilobatant.

Din punct de vedere al aspectului, usile din PVC pot fi pline (adica fabricate in intregime din PVC), semipline (acestea sunt partial din PVC, avand si portiuni cu geam termopan), sau din geam termopan, avand doar profilul din PVC.

Alegerea unei usi de termopan se va face in functie de decorul pe care il aveti in casa, dar si de dorintele si gusturile fiecaruia. Este bine de stiut ca firmele in domeniu sunt capabile sa va ofere o gama larga de modele, care sa se adapteze tuturor exigentelor.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?